Logo ASEF

CS Es Viver

\ El pressupost d'execució màxim és de 13 milions d'euros i es preveu una obra integral

\ El nou edifici disposarà de tres plantes i acollirà també l'Hospital de dia de Patologia dual i un nou SUAP

El Servei de Salut de les Illes Balears ha adjudicat el Concurs d'idees de la reforma d'ampliació del Centre de Salut Es Viver al Projecte titulat Alma ATA en un concurs en què han participat nou candidatures.

En informe d'adjudicació destaca que el jurat ha valorat molt positivament que la proposta aconsegueix resoldre l'extens programa funcional en una volumetria hàbilment fraccionada en volums maclats per reduir l'impacte visual i amb una resolució formal de les façanes de l'edifici que dialoga amb l'escala i caràcter residencial de les edificacions circumdants que facilita una integració sense estridències a l'entorn urbà». Aquest document incideix que "la resolució dels accessos que es produeixen de manera diferenciada per unitats funcionals d'acord amb el pla funcional amb espais exteriors d'aparcament, diferenciats per a usuaris i urgències".

L'esquema funcional de l'edifici es basa en un plantejament de les circulacions horitzontals i verticals molt senzill i eficient amb il·luminació i ventilació natural dels espais assistencials, de les zones comunes d'espera i de circulació i dels espais exteriors en relació amb les zones d'espera i diverses unitats assistencials (hospital de dia, fisioteràpia, etc.).

Això no obstant, al projecte guanyador hi ha aspectes funcionals que podrien ser objecte d'ajust i millora en fase de redacció del projecte, sense alteració substancial de l'esquema funcional proposat.

L'ampliació del nou Centre de Salut Es Viver ha de donar resposta a l'important increment demogràfic que s'ha produït a la ciutat d'Eivissa, que fa necessari construir una nova infraestructura sanitària correctament dimensionada. L'actuació contempla la demolició integral de l'actual centre de salut i la construcció posterior del nou centre. El pla funcional contempla un espai de 6.553 metres quadrats amb serveis assistencials mèdics i d'infermeria i altres unitats de diagnòstics, tractaments i de suport com ara la Unitat d'Atenció a la Dona (UAM), de salut bucodental, de fisioteràpia i rehabilitació o salut mental, inclòs l'Hospital de dia de Patologia dual. El pressupost màxim és de 12,9 M€ (sense IVA).

La Unitat d'Atenció a la Dona comptarà amb una mica més de 200 m2, 440 m2 serà la superfície del nou Servei d'Urgències d'Atenció Primària (SUAP) i 350 m2 tindrà la Unitat de patologia dual. Les consultes d'atenció familiar i comunitària disposaran de 880 m2 i una mica més de 500m2 les de Pediatria.

La gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Dra. Carmen Santos, destaca «la importància d'adequar el Centre de Salut Es Viver a les necessitats actuals i al futur. És un pas important, l'adjudicació del concurs d'idees que marcarà les fites següents, que són la redacció del projecte arquitectònic i la licitació del concurs per a l'obra».