Logo ASEF

\ L'exposició de fotografies “La mirada infermera” capta la tasca de les infermeres durant els dos anys de pandèmia

\ La mostra consisteix en una desena d'imatges preses per les mateixes infermeres durant la pandèmia

L'equip directiu de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha inaugurat avui l'exposició La mirada infermera que es pot visitar a l'edifici D de l'Hospital Can Misses des d'avui fins al 13 de desembre, per reconèixer el treball del col·lectiu infermer durant els dos anys de pandèmia.

La mostra recull una sèrie de fotografies d'infermeres de la xarxa pública Balear, captades en diferents moments dels darrers anys. L'objectiu de l'exposició és reflectir la mirada i el treball de les infermeres als hospitals, Atenció Primària, urgències extrahospitalàries i dispositius especials que s'han habilitat aquests dos darrers anys com a resposta a la situació de pandèmia.

La mirada infermera se centra en la cura, suposa empatia, afecte, seguretat i competència científica i tècnica. Les infermeres fan una tasca essencial per a la societat, treballant amb i per a les persones, i adaptant-se a circumstàncies diverses en tots els àmbits i etapes de la vida.

L'exposició va tenir el primer emplaçament a la Plaça des Mercat de Palma amb motiu del dia de la Infermera el 12 de maig. Ara arriba a l'Hospital Can Misses després de recórrer diferents emplaçaments, Hospitals i Universitat de les Illes Balears i continuarà el seu recorregut que portarà la mostra fotogràfica als diferents hospitals de la Comunitat Autònoma.

La directora d'infermeria de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Noelia Azqueta Ortega, explica que és important “que els ciutadans puguin conèixer amb aquesta mostra gràfica la complexitat del treball de les infermeres durant aquests dos anys de pandèmia”.

Així mateix, la gerent de l'Àrea de Salut, Carmen Santos Bernabéu ha destacat “la ubiqüitat i la capacitat d'adaptació de les infermeres durant els exigents anys de pandèmia que van estar liderant dispositius que ens van permetre fer front amb una enorme qualitat assistencial els diferents moments d'atenció al covid