Logo ASEF

\ A més es consolidaran 17 places eventuals, convertint-les en fixes, en dues fases

\ El Centre de Salut de Formentera comptarà amb 6 metges en plantilla

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera incrementa la plantilla d'Atenció Primària des de l'1 de novembre amb la creació de 8 places noves que permetrà reduir les quotes dels metges dels centres de salut.

D'aquesta manera s'han creat dues noves places als centres de salut de Santa Eulària des Riu, Sant Antoni de Portmany i una nova plaça a Es Viver, Vila, Sant Jordi de ses Salines i Can Misses. En una segona fase, també s'ampliarà amb una nova plaça, l'equip mèdic de la Unitat Bàsica de Salut de Puig d'en Valls.

Aquest augment de plantilla té com a objectiu reduir les quotes que cada metge té assignat i augmentar l'accessibilitat dels usuaris al primer nivell assistencial. Aquesta mesura permetrà situar les quotes a les 1.770 targetes per metge de mitjana, quan abans d'aquesta ampliació de plantilla estava per sobre de les 2.000 targetes sanitàries per metge de mitjana (2.043 TSI).

D'altra banda, també es consolidaran 17 places que fins ara eren eventuals convertint-les en fixes. Aquesta consolidació es realitzarà en dues fases, la primera al llarg del mes de novembre, i repercutirà en la consolidació de 8 places. Aquesta consolidació permetrà entre altres coses disposar d'un nombre més gran de metges als centres de salut com pool, és a dir aquells que s'encarreguen de cobrir les incidències (baixes, vacances, reforç d'urgències…) que sorgeixen i que permeten garantir l'activitat centre sense que aquestes situacions afectin la normalitat de les consultes de cada centre.

Formentera comptarà amb sis metges a la plantilla

Aquesta mesura permetrà al Centre de Salut disposar de sis metges fixos en plantilla per primera vegada. A les cinc consultes s'hi suma de manera estable, mitjançant aquesta consolidació, un sisè metge de pool, que cobrirà les incidències que es puguin presentar. Així, hi haurà moments en què hi haurà sis metges, un a cada consulta, i un més per a l'atenció de les urgències d'atenció primària, i que cobrirà vacances o baixes sense que aquestes afectin els usuaris, ni un augment de la càrrega de treball de la resta de metges.

Per a la directora gerent de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera, Carmen Santos, «aquest increment de plantilla i l'estabilització de gairebé una vintena de places ens permet complir l'objectiu marcat al Pla Estratègic de l'Àrea de Salut per als anys 2022-2024 d'adequar les plantilles a les necessitats actuals. Ens trobem a la primera fase d'una sèrie d'actuacions que col·locaran l'Atenció Primària d'Eivissa i Formentera en una situació en què serà capaç de respondre a la demanda actual amb agilitat i alta qualitat assistencial, recuperant els nivells de excel·lència prepandèmia. El Pla especial Eivissa i Formentera del Servei de Salut de les Illes Balears impulsat el març d'aquest any, que preveu invertir 50 milions en dos anys, i 5,2 milions dels quals ens permet consolidar els reforços contractats durant la pandèmia».