Logo ASEF

/ El doctor Santiago Mariño, procedent de l'Hospital Universitari Central d'Astúries, obté plaça per concurs-oposició

/ El nombre de les primeres consultes de Nefrologia augmenta més d'un 13 % en 2021 respecte a l'any anterior

L'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera ha reforçat la plantilla del Servei de Nefrologia amb la incorporació del cinquè especialista.

La plantilla autoritzada de Nefrologia estava formada fins ara per quatre especialistes i ha passat a estar integrada per cinc nefròlegs.

El nou facultatiu del servei que s'ocupa de l'estudi de l'estructura i la funció renal és el doctor Santiago Mariño, que ha obtingut la plaça fixa després de superar el concurs-oposició en el marc de l'oferta d'ocupació pública convocada pel Servei de Salut de les Illes Balears.

Santiago Mariño va estudiar Medicina i Cirurgia a la Universitat d'Oviedo i va realitzar el seu període de formació com a metge intern resident en l'especialitat de Medicina Interna que s'encarrega del ronyó en el Complex Assistencial Universitari de Lleó. El nou nefròleg procedeix de l'Hospital Universitari Central d'Astúries, on fins ara exercia.

La plantilla actual del Servei de Nefrologia està formada per la doctora Cassandra Puig, cap del Servei, les doctores Rocío Vidal i Mercedes Saiz i el doctor Mario Pavone, a més del recentment incorporat Santiago Mariño.

Les primeres consultes de Nefrologia creixen més d'un 13 % respecte a 2020 i un 3,6 % respecte a 2021.

El Servei de Nefrologia ha atès en 2021 un total de 542 primeres consultes, la qual cosa suposa un creixement del 13,15 % respecte a l'any anterior, en què hi va haver 479 cites. Si es comparen les primeres consultes ateses l'any passat amb el 2019 el creixement se situa en el 3,6 %, ja que les primeres consultes ateses per Nefrologia abans de la pandèmia van ser 522. El Servei se situa, per

tant, en dades superiors a les recollides abans de l'inici de la pandèmia provocada pel SARS-CoV-2.

En termes generals, en 2021 es van atendre 2.845 consultes, davant les 2.970 de l'any 2020 i les 2.922 de l'any 2019.