Una trentena de professionals sanitaris de l’Àrea de Salut de Menorca han participat a les sessions sobre seguretat alimentària per al sector maternoinfantil que es van fer el passat divendres als centres de salut Dalt Sant Joan de Maó i Canal Salat a Ciutadella.
Es tracta d’una iniciativa de la Conselleria de Salut, a través d’un conveni marc de col·laboració amb el Col·legi Oficial de Veterinaris de les Illes Balears, que té com objectiu actualitzar els coneixements sobre els principals perills alimentaris de més impacte per a la salut per a les mares gestants, lactants i infants; oferir recomanacions per evitar l’exposició a aquests riscos; així com presentar el nou material divulgatiu i didàctic per l’educació sanitària de les famílies sobre la seguretat alimentària.
Rosa Maria Llull, cap del Negociat d’Higiene del Servei de Seguretat Alimentària de la Direcció General de Salut Pública, és l’encarregada d’impartir d’aquestes sessions, que tracten riscos poc freqüents, però amb efectes greus en salut i que, per aquest sentit, es consideren rellevants com són: la toxoplasmosi, la listèria monocitogènica, la contaminació per mercuri i ploms, els nitrats, el botulisme infantil, o altres com els riscos d’hepatitis C o la brucel·losis.
Juntament amb les sessions de formació dirigides als professionals, des de la Conselleria de Salut s’ofereix pautes i consells pràctics perquè les famílies coneguin quins són els aliments que han d'evitar en determinades situacions o quines pràctiques s'han de prendre per evitar malalties de transmissió alimentària als infants i durant la gestació. Aquest material està disponible al web seguretatalimentaria.caib.es