El passat 17 de juny, el grup de recerca en atenció primària i promoció de la salut de les Illes Balears GRAPPCAIB va rebre el premi al millor abstract al congrès 16th International Primary Care Diabetes Europe Conference.

El resum del treball titulat DiabeText, an mHealth intervention to support diabetes self-management, improves quality of life and diabetes self-efficacy in people with type 2 diabetes va ser premiat amb el reconeixement de l'organització i dotat amb 1000€.

Rocío Zamanillo va presentar l'estudi al llarg de la sessió plenària que va tenir lloc el 16 de juny a les 10h. Es tracta dels resultats de l'assaig clínic realitzat a atenció primària amb 742 participants. A l'estudi es va avaluar l'efectivitat de la intervenció DiabeText, que va consistir en enviar missatjes de text personalitzats a la base de dades d'història clínica de persones amb diabetes tipus 2 per informar-lis de com prendre correctament la medicació pel sucre, així de com seguir uns hàbits de vida saludables. Els resultats varen mostrar que DiabeText va millorar significativament la qualitat de vida i l'autoeficàcia en el maneig de la diabetes dels participants del grup d'intervenció. Si bien no es varen observar canvis en el control glucèmic ni en l'adherència al tractament (medicació, diete i exercici). Després de la presentació, l'audiència, formada principalment per metges generalistes, va mostrar interès en conèixer lacceptació per part dels pacients, que és molt positiva com mostren els nostres resultats qualitatius. També varen mostrar curiositat per saber com es va conseguir personalitzar els missatjes a partir de les dades de la història clínica, ja que és un gran repte poder disenyar eines digitals que aprofitin aquesta informació i per últim varen preguntar pel que fa a l'ús del telèfon mòbil en persones amb una edat mitjana de 65 anys, la qual és del 98% segons dades de l'Institut d'Estadística d'Espanya i al nostre estudi no ha estat una barrera. L'estudi, liderat pel Dr. Ignacio Ricci, ha rebut finançament per implementar-se al servei de salut de les Illes Balears i a la recollida del premi, es va fer saber que estam treballant en fer possible que aquesta eina sigui una realitat per les persones amb diabetes tipo 2 registrades a l'IbSalut en un futur pròxim.

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30