Més de 200 persones han participat en la I Jornada-Fira de Salut Comunitària a l'atenció primària de Mallorca, que s'ha celebrat a Inca, a l'espai ESMENT, al Museu del calçat i al pati del Quarter del General Luque organitzada per la Comissió tècnica de salut comunitària de la Gerència d'Atenció Primària de Mallorca (CT). 

 

L'objectiu ha estat compartir amb els professionals dels centres de salut i amb les entitats locals, les associacions i ONG la feina en xarxa per millorar la salut de la comunitat. 

Visibilitzar la feina que es fa i poder continuar creant xarxa per la millora de la salut de la ciutadania, amb la participació de tots i totes i entre tots i totes.  

 
La jornada ha contat a la inauguració amb el Sr. Virgilio Moreno, batle d'Inca, la Sra. Marga Servera , subdirectora Asistencial de Atención Primaria y Urgencias Extrahospitalarias 

Servicio de Salud de las Islas Baleares; la Sra. Consu Méndez, directora d'infermeria de la Gerència d'atenció primària de Mallorca, i la Sra. Cristina Alfaro, subdirectora de la GAP Mallorca i presidenta del comitè organitzador i científic de la Jornada-Fira.  

 

La conferència inaugural ha estat impartida pel metge de família i consultor expert en salut pública i comunitària Sr. Josep Lluís de Peray. Seguidament, s’ha fet una taula rodona amb tres municipis adherits a l'estratègia de promoció de la salut del Ministeri de Sanitat, participaran el municipi d'Algaida amb la batlessa Sra. M Antònia Mulet Vich, Bernat Calafat Vich de l'Ajuntament de Palma i Aina Comes Delgado de l'Ajuntament d'Artà. També ha participat Eva Planellas Lliteras responsable del projecte socio-educatiu Naüm-Son Roca explicant la seva experiència en el treball conjunt amb el seu CS de referència. 
 
Després del berenar al patí de General Luque els CS i les entitats participants han exposat les seves experiències comunitàries, en forma de fira, els assistents han pogut enriquir-se amb les experiències de cada CS/entitat/Associació. S’ha presentat 23 taules d'experiències. 

 

A més s’han fet 5 tallers simultanis a on els assistents han pogut treballar d’una manera lúdica i activa els diferents temes tractats 

 

Per finalitzar s’ha lliurat els premis i reconeixements valorats per un comitè científic i pel vots de les persones assistents: 

Primer premi: Centre de Salut Son Gotleu 

Segon premi: Centre de Salut Son Serra-La Vileta 

Tercer premi: Centre de Salut Coll d’en Rebassa 

Accèssits: 

  • Centre de Salut s’Escorxador 
  • Associació de veins Nou Llevant 
  • Associació Nacional de Ehlerds Danlos e hiperlaxitud 
  • Aldeas Infantiles 
  • Centre de Salut Tramuntana (Esporles) 

Per finalitzar es va cantar la cançó adaptada per a la Jornada-Fira per en Manu Sarmiento, membre de la CT i en Bernat Calafat Vich ens va regalar la següent glossa

 

Si no vàreu poder venir, aquí teniu tota la informació:

 

 

0
0
0
s2sdefault

              

_____________________________

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30