Obres noves més importants

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Obres noves sanitàries projectades a l'illa de Mallorca

Unitat Bàsica de Salut Consell

El Servei de Salut ha licitat el projecte per construir la nova Unitat Bàsica de Salut Consell, amb un pressupost d’execució superior als 900.000 €. El nou equipament sanitari tendrà 760 m2 i disposarà de dues consultes de medicina de família, una de pediatria, dues d’infermeria, una consulta polivalent i dues sales de cures. La Unitat Bàsica de Salut Consell atén una població de 3.651 targetes sanitàries.

Centre de Salut Trencadors (s’Arenal de Llucmajor)

El Servei de Salut ha licitat el concurs d’idees per al projecte del nou centre de salut, que s’ubicarà al carrer d’Antoni Galmés, de s’Arenal de Llucmajor. Tendrà 3.687 m2, construïts en dues plantes, doblarà el nombre de consultes i triplicarà la superfície útil. A més, hi haurà un pàrquing amb quinze places, una unitat de salut mental, una unitat d’atenció a la dona, una unitat d’obstetrícia, una unitat bucodental i una àrea de rehabilitació fisioterapèutica.

Unitat Bàsica de Salut Santa Margalida

El Servei de Salut ha licitat el concurs d’idees amb jurat per projectar i construir aquest nou equipament per un valor d’1.493.763,60 € (IVA exclòs). El nou edifici tendrà 1.401 m2 de superfície construïda i albergarà tres consultes de medicina de família, una consulta de pediatria, tres consultes d’infermeria, una consulta d’infermeria pediàtrica i una consulta polivalent. A més, hi haurà una sala d’extraccions, una sala de cures i una sala de cirurgia menor.

Hospital d’Atenció Intermèdia de Felanitx

El nou Hospital d’Atenció Intermèdia de Felanitx, amb una superfície construïda de 8.972 m2, tendrà cent habitacions dobles d’ús individual per atendre pacients crònics de la comarca de Llevant. Les habitacions estaran dissenyades especialment per garantir el confort i el benestar dels pacients durant l’estada hospitalària. Aquest projecte, declarat d’interès autonòmic el mes de gener pel Consell de Govern, es realitzarà per mitjà d’un concurs d’idees i amb la intervenció d’un jurat.

Centre de Salut Son Ferriol (Palma)

El nou Centre de Salut Son Ferriol tendrà trenta consultes i doblarà l’espai del centre sanitari actual. Suposarà una notable millora de les instal·lacions, que han quedat petites i obsoletes. El projecte dels estudis d’arquitectura Munarq i Laboqueria ha estat la guanyadora de les vint-i-vuit propostes presentades. El nou centre tendrà una superfície construïda de 2.300 m2, disposarà d’un espai per a consultes de 900 m2, amb dotze consultes de medicina de família, dotze d’infermeria, tres de pediatria, dues d’infermeria pediàtrica i una consulta polivalent. També hi haurà un servei de rehabilitació amb fisioterapeuta, sala de cures i sala de cirurgia menor.

Centre de Salut Nuredduna (Artà)

El nou Centre de Salut Nuredduna (Artà) triplicarà l’espai actual i millorarà la qualitat assistencial i l’accessibilitat. Ubicada en un solar cedit pel consistori a l’entrada de la localitat, la nova edificació tendrà una sola planta (actualment en té dues) i un fàcil accés per a les persones grans o amb mobilitat reduïda. En breu s’iniciarà la fase de redacció del projecte i es preveu que les obres puguin començar el mes de novembre. El Servei de Salut hi ha invertit 2.374.208 €.

Centre de Salut Bons Aires (Palma)

El projecte del nou Centre de Salut Bons Aires ocuparà una superfície de 8.433 m2 i consistirà a construir la nova planta del centre de salut (7.302 m2), la del Servei d’Urgències d’Atenció Primària (899 m2) i una zona destinada a taller de jardineria (232 m2). Aquest projecte suposa un avanç important, ja que es millorarà la qualitat assistencial de la població i els accessos. 

El Centre de Salut Bons Aires albergarà setanta-cinc consultes: vint-i-nou de medicina, vint-i-quatre d’infermeria, vuit de pediatria, sis d’infermeria pediàtrica i cinc de polivalents. A més, l’edifici tendrà una sala de cures, quatre sales d’extraccions, una unitat obstètrica i una unitat de salut bucodental. El recinte disposarà també de trenta-tres places d’aparcament. El Centre de Salut Bons Aires substituirà l’actual Centre de Salut S’Escorxador i estarà ubicat a prop d’aquest, a 500 metres, amb entrada pel carrer de Prat de la Riba ( una travessia del carrer del General Riera). També substituirà provisionalment el Centre de Salut Camp Redó mentre es fa la reforma integral prevista per a aquest centre.

Centre de Salut Pollença

El projecte “Enllaç”, de l’empresa Carles Enrich Studio, SLP, ha estat la guanyadora de les onze propostes presentades. S’hi invertiran 1,8 milions d’euros en el nou edifici, que serà tres vegades més gran que l’actual i funcionarà íntegrament amb energies netes.

El nou edifici, que albergarà vint-i-quatre consultes, suposarà una notable millora de les instal·lacions actuals, que han quedat petites i obsoletes. Les obres de construcció podrien començar el mes de setembre de 2019.

Unitat Bàsica de Salut Montuïri

La nova Unitat Bàsica de Salut de Montuïri doblarà el nombre de consultes i triplicarà la superfície destinada a equipaments. Suposarà una millora de la qualitat assistencial que s’ofereix a la població, amb unes instal·lacions més àmplies, còmodes i accessibles. El projecte ja està redactat i actualment es preparen els plecs per a la licitació de les obres, que es preveu que duraran un any. El Servei de Salut hi ha invertit 634.668 €.

Unitat Bàsica de Salut Sant Joan

La nova Unitat Bàsica de Salut Sant Joan doblarà la superfície destinada a equipament (de 120 a 260 m2), serà més accessible per a la població i suposarà una millora de la qualitat assistencial. El projecte ja està redactat i actualment es preparen els plecs per a la licitació de les obres, que es preveu que duraran un any. El Servei de Salut hi ha invertit 494.473 €.