Cuidar la salut

Les vostres decisions són importants per a la vostra salut

Pautes bàsiques generals per a pacients anticoagulants durant el confinament per l'estat d'alarma per COVID-19

Els anticoagulants orals són fàrmacs que es prenen per via oral per prevenir la formació de coàguls. Modifiquen la coagulació de la sang fent que circuli de manera més fluïda.

 

Les recomanacions d'autocura per a aquests pacients són les mateixes que per a la població general, però tenint en compte les següents

Pautes específiques:

  • Heu de fer una vida el més regular i ordenada possible, sense canvis bruscs d'hàbits.
  • Cal que prengueu la dosi exacta que els professionals sanitaris de referència us han pautat per a cada dia i no canvieu la dosi pel vostre compte sense consultar-ho.
  • Heu de prendre sempre l'anticoagulant a la mateixa hora per evitar oblits. Si teniu un full en forma de calendari amb la dosi diària, ratllau la dosi per a cada dia immediatament després de prendre-la; d'aquesta manera us serà més fàcil dur el control de les preses.
  • Si oblidau prendre la dosi a l'hora que teniu per costum, podeu fer-ho a una altra hora del mateix dia, però mai no ajunteu la dosi d'un dia amb la de l'endemà.
  • Seguiu una dieta equilibrada i variada però regular, sense canvis bruscs: encara que no hi ha aliments prohibits, limitau la quantitat i la freqüència de consum d'aliments rics en vitamina K. Evitau igualment prendre preparats d' herbolari, atès que poden alterar el control del tractament.
  • No abuseu de begudes alcohòliques.
  • No falteu al control el dia i a l'hora que us hagin indicat en el centre de salut.
  • Si sagnau per genives, nas, amb l'orina, amb les deposicions o aquestes són negroses o teniu hematomes de forma espontània, heu de comunicar-ho al personal sanitari de referència. Si el sagnat és abundant, cal que sigui valorat de manera urgent.
  • Si teniu dubtes, posau-vos en contacte telefònic amb el professional sanitari de referència.

Experiència i satisfacció amb la pàgina web del Servei de Salut de les Illes Balears

Amb la finalitat de millorar la vostra experiència com a usuari de la pàgina web d'Ibsalut, sol·licitem que empleneu aquest qüestionari. Emplenar-ho només us agafarà uns tres minuts. Les dades seran tractades de manera anònima i únicament per a aquest fi.