Cuidar la salut

Les vostres decisions són importants per a la vostra salut

Pautes bàsiques generals per a pacients amb càncer durant el confinament per l'estat d'alarma per COVID-19

Si rebeu tractament oncològic, telefonau als professionals sanitaris de referència abans d'anar a la propera cita i seguiu les recomanacions que us donaran. 

A mesura que els sistemes d'atenció mèdica acomoden les seves activitats per respondre a la situació provocada per la COVID-19, els professionals sanitaris que administren tractament a pacients de càncer també poden canviar el lloc i la forma del tractament, i també les cites de seguiment.

El vostre metge/metgessa podrà sospesar el fet de posposar una sessió de tractament o una cita mèdica davant el risc d'exposar-vos a una infecció. És possible que es demorin algunes cites de seguiment de rutina o que es programin cites per telemedicina.

A més, es recomana que creeu una llista de persones de contacte en cas d'emergència (familiars, amics, veïns...).

La manera d'actuar si començau a tenir símptomes depèn de si se us apliquen tractament oncològic o no, i del risc d'immunosupressió que tingui:

  • Si no rebeu tractament oncològic, heu de fer com la resta de la població en general.
  • Si rebeu un tractament oncològic que us pugui reduir les defenses:
    • Contactau amb el servei d'oncologia on us atenen i telefonau al 061 si teniu qualsevol símptoma o malestar per assegurar que la simptomatologia és correctament avaluada. Informau sempre que estau en tractament oncològic.
    • Heu d’acudir a urgències si teniu febre, independentment d'altres símptomes, per poder valorar adequadament la situació: si és necessari fer-vos proves, el tractament específic o l'ingrés hospitalari.

 

L'Associació Espanyola Contra el Càncer disposa d'un servei d'atenció telefònica, Infocàncer, per a pacients i familiars: 900 100 036. Atén les 24 hores, cada dia de l'any.

 

Experiència i satisfacció amb la pàgina web del Servei de Salut de les Illes Balears

Amb la finalitat de millorar la vostra experiència com a usuari de la pàgina web d'Ibsalut, sol·licitem que empleneu aquest qüestionari. Emplenar-ho només us agafarà uns tres minuts. Les dades seran tractades de manera anònima i únicament per a aquest fi.