Actividades formativas

Curs Metodologia de la intervenció social a l’atenció primària de salut a través de la supervisió de casos
Miércoles 27 Septiembre 2023
Accesos : 391

 LLOC: CS CAMP RODÓ

 

Objectiu general: 

Crear un espai de reflexió grupal sobre la metodologia de la intervenció social per reconèixer i comprendre les necessitats individuals i col·lectives que cal atendre i prioritzar en el seu àmbit de treball.

Objectius específics:

  • Aprofundir en el procés metodològic del treball social en l’àmbit de l’atenció primària de salut, analitzant a partir dels casos, els diversos passos del mètode: l’estudi i l’avaluació diagnòstica d’una situació, la detecció de necessitats, la concreció d’objectius de treball ; la definició d’estratègies tenint en compte els recursos institucionals interns i externs  i l’avaluació de resultats.
  • Cercar una metodologia de treball que permeti avançar en la millora de la continuïtat assistencial amb altres serveis, per donar una millor resposta a les necessitats psicosocials dels pacients i de les seves famílies
  • Analitzar les possibilitats i límits de la intervenció professional i incidir en la recerca d’indicadors d’avaluació que permetin plantejar nous projectes d’intervenció.

Contingut:

  • El professional i la seva realitat subjectiva davant la subjectivitat i singularitat de la persona, família i grup que requereix el seu treball.
  • Anàlisi dels eixos que emmarquen la pràctica del treball social: el context social i el marc institucional. El treball interdisciplinari en els equips de salut.
  • Aprofundiment en l’estudi i l’avaluació diagnòstica de casos amb la revisió de  referencies  teòriques,  definició  dels objectius de treball i  delimitació de l’objecte i els subjectes amb els que 
  • Disseny d’estratègies d’intervenció diversificades des del propi servei i/o col·laborant amb altres, aprofundint en tècniques de treball individual, familiar, grupal i comunitari.

Metodologia: 

Metodologia de treball:

Es basa en un treball grupal  a partir de l’anàlisi de casos presentats pels participants, treballant entorn  aquells elements teòrics ètics i metodològics que son  factors estructurants per la pràctica del treball social sanitari i extrapolables a altres situacions.

Durada del curs: 6 sessions de 2 hores per cada grup de 10-12 professionals.

Modalitat: Telemàtica, amb algunes sessions presencials

Calendari:

  1. Sessió presencial: 22 de març
  2. Telemàtica: 3 de maig
  3. Telemàtica: 31 de maig
  4. Telemàtica : 27 de setembre
  5. Telemàtica: 11 d’octubre
  6. Telemàtica o presencial: 15 de novembre

Horari:

Grup A: de 10 a 12

Grup B: de 12,30 a 14,30

 

  

 Pendent de resolució per la Comissió de Formació Continuada de les Professions Sanitàries de les Illes Balears

 

Dirigit a: Treballadors socials d'atenció primària

Docents: 

Teresa Aragonès Viñes

Treballadora social. Supervisora i docent en treball social

Durada: 12 hores

Inscripció: a través del Portal de serveis al personal del 2 al 15 de març del 2023

Informació:

Unitat de Formació Continuada

Tel.: 971 175 884

Esta dirección de correo electrónico está siendo protegida contra los robots de spam. Necesita tener JavaScript habilitado para poder verlo. 

 

 

 

 

 

 

Agenda AP Mallorca

Abril 2024
L M X J V S D
1 2 3 4 5 6 7
8 9 10 11 12 13 14
15 16 17 18 19 20 21
22 23 24 25 26 27 28
29 30