Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

	 ‘Cafès Virtuals’ un espai per a afavorir el benestar emocional

‘Cafès Virtuals’ un espai per a afavorir el benestar emocional

 

El 19 de maig de 16.00 a 17.30 tindrà lloc el primer cafè virtual.

Fundació Deixalles, Associació Pitiüsa pro salut mental i l'Associació d'Ajuda a l'acompanyament del malalt dels Illes Balears dinamitzen els cafès virtuals.


El 19 de maig comença la primera sessió dels ‘Cafès Virtuals per al benestar emocional en els Illes Balears’. Aquesta activitat, està emmarcada dins de les recomanacions de l'Organització Mundial de la Salut (OMS) del seu document “Covid-19 intervencions recomanades en salut mental i suport psicosocial durant la pandèmia”.


Els Cafès Virtuals són una estratègia de suport mutu no terapèutic, a través d'Internet i les noves tecnologies. La participació està oberta a qualsevol persona que vulgui compartir emocions, experiències i sentiments.
L'objectiu del cafè és generar un espai de reciprocitat entre les persones i formar una comunitat, per a minimitzar els efectes de la pandèmia sobre la salut mental de les persones.


L'activitat sorgeix des de l'Oficina de Salut Mental dels Illes Balears, la Subdirecció Assistencial d'Humanització, el Servei d'Atenció a l'Usuari del Servei de Salut i el Grup de Treball per la Lluita Contra l'Estigma, on participen representants interinstitucionals i entitats del tercer sector.
Les primeres trobades virtuals estaran organitzades, simultàniament, per les entitats; Fundació Deixalles, Associació Pitiüsa pro salut mental (APFEM) i l'Associació d'Ajuda a l'acompanyament del malalt dels Illes Balears (ADAA).


La Psicòloga i Psicoterapeuta Grupoanalítica, Nati Solivellas va impartir les sessions formatives durant el mes d'abril, dirigida a les entitats socials compromeses en el desenvolupament d'aquesta iniciativa comunitària que pretén crear eines virtuals per a la població que permetin combatre l'aïllament social al qual tots ens hem vist exposats i contribueixin a generar xarxa social de suport.


El desenvolupament dels Cafès Virtuals té unes directrius clares i transparents; la lliure participació, el compromís d'assistència de manera prèvia i el respecte cap als altres.


Les persones que vulguin participar han d'enviar un correu electrònic a Aquesta adreça de correu-e està protegida dels robots de spam.Necessites Javascript habilitat per veure-la.. El participant rebrà l'enllaç per a la connexió a través de la plataforma Meet de Gmail. Es tindrà en compte l'ordre d'inscripció per a la participació. El Cafè Virtual es realitzarà cada quinze dies, els primers i tercers dimecres de cada mes de 16.00 a 17.30 hores des del 19 de maig de 2021.

invalid quix collection shortcode!