Notícies

Servei de Salut de les Illes Balears (Ibsalut)

Fins avui s’ha administrat el 55,2 % de les vacunes rebudes a la primera entrega a les Illes Balears, concretament a 3.859 persones

 Salut va rebre a la primera entrega 6.990 vacunes de la companyia Pfizer. Ahir a la nit Mallorca va rebre una nova entrega de 4.875 vacunes

Fins avui, el personal sanitari de la Conselleria de Salut i Consum ja ha administrat la vacuna contra la COVID-19 a un total de 3.859 persones residents a les Illes Balears, cosa que representa el 55,2% de les 6.990 vacunes que s’havien rebut fins ahir. Del total de persones vacunades, 2.205 són usuaris de residències d’ancians i 1.654 en són treballadors. Cada persona vacunada rep un justificant de vacunació, en el qual hi consten la data i el lot de la primera dosi i la data prevista per a la segona dosi, a més d’una remissió al web www.notificaRAM.es per declarar possibles efectes adversos de la vacuna.

Però anit passada va arribar una nova entrega, amb un total de 4.875 vacunes, que es distribuiran durant els dies vinents per continuar vacunant els usuaris de les residències de persones amb alguna discapacitat i els seus professionals sanitaris.

Fins avui a Mallorca s’haurà distribuït la vacuna a 28 residències d’ancians (9 de les quals avui mateix), on hauran rebut la vacuna 1.756 usuaris (ha autoritzat la vacunació el 89,9 %) i 1.302 treballadors (ha autoritzat la vacunació el 65,9 %), que dona un total de 3.058 persones vacunades. Queden pendents 7 residències, on s’administrarà la vacuna entre demà i el 8 de gener.

A Menorca ja s’ha distribuït la vacuna a les 8 residències d’ancians, de manera que han estat vacunades 527 persones, 298 de les quals en són usuaris (ha autoritzat la vacunació el 81,7 %) i 229 en són professionals (ha autoritzat la vacunació el 53,10 %).

A Eivissa es va iniciar ahir la vacunació a la residència d’ancians Sa Serra i avui continuarà a la residència Can Blai. Està previst que avui mateix estiguin vacunades 220 persones, 157 de les quals en són usuaris  i 63 en són treballadors. També es preveu que avui arribin a Eivissa 975 vacunes més per poder continuar aquesta primera fase de la vacunació, que s’espera haver completat el 8 de gener.

Cal dir que la vacunació a les Illes Balears avança a bon ritme i que es compliran les previsions de completar durant les dues primeres setmanes aquesta primera fase, és a dir, la primera dosi a usuaris i sanitaris de les residències d’ancians de totes les illes. A les residències d’ancians els seguiran les residències de persones amb alguna discapacitat i els seus professionals sanitaris —públics i privats—, tal com estableix l’estratègia de vacunació del Ministeri de Sanitat.
 
La priorització de residències s’ha basat principalment en l’absència d’un brot actiu i en l’historial de brots, començant preferiblement per aquelles on hi hagi menys persones que han passat la malaltia i, per tant, no han generat anticossos.

De la vacunació s’encarreguen equips de l’atenció primària que es desplacen a les residències almenys en dues ocasions. Per això el Servei de Salut de les Illes Balears ha format 150 professionals de l’atenció primària de totes les illes i del seu Servei de Prevenció de Riscs Laborals.

Es preveu que durant el primer trimestre d’enguany siguin vacunades seixanta mil persones dels col·lectius més vulnerables o exposats, administrant dues dosis de la vacuna a cada persona en un període de temps de tres setmanes.

invalid quix collection shortcode!