Notícies de l'Àrea de Salut d'Eivissa i Formentera

Servei de Salut de les Illes Balears (IB-SALUT)

Ioga per al personal del SAMU 061

11 minuts de ioga per al personal del SAMU 061

La iniciativa d’humanització de la Unitat de Seguretat del Pacient de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera, Eleven, projecte que persegueix millorar la salut dels treballadors de l’Hospital Can Misses i alleujar l’estrès de pacients i familiars a través del ioga i la meditació ha celebrat la seva desena sessió en aquesta ocasió dirigida als professionals del SAMU 061 de la base de l’Hospital Can Misses.

Els professionals del SAMU han realitzat durant 11 minuts d’exercicis de respiració i de meditació guiats per Tomás Gómez, instructor de ioga “amb aquests exercicis aconseguim una reducció de la tensió física i emocional, i un major autoconeixement i autoestima, a més de rebaixar l’estrès , bàsic en professionals amb una alt grau d’exigència com són els del 061. La respiració permet desbloquejar les pors i l’estrès. Amb Eleven ens recordem de nou de l’important que és respirar”.

Tomás Gómez, instructor de ioga, desenvolupa de manera altruista aquest programa concebut per la Unitat de Seguretat del Pacient (USP) de l’Àrea de Salut d’Eivissa i Formentera que ja ha visitat l’àrea quirúrgica, Hemodiàlisi, Hospital de dia oncològic, Rehabilitació, la UCI i Pediatria.

Per al coordinador del SAMU 061, Dr. Ángel Crespo “es tracta d’una iniciativa molt interessant per a tots els que ens enfrontem a situacions d’estrès en el nostre treball perquè ens permet reduir aquesta tensió i afrontar la resta de la guàrdia en condicions òptimes”.