imagen

 

Seguretat: galetes informàtiques (cookies)

Actualment, Internet és un dels sectors més rendibles de l’economia arreu del món, més concretament el de la publicitat en línia. I és que, per mitjà dels dispositius d’emmagatzematge anomenats “galetes informàtiques” (cookies) i la recuperació de dades, els prestadors de serveis obtenen dades relacionades amb els usuaris, que posteriorment utilitzen per prestar serveis concrets, servir publicitat o com a base per desenvolupar millores o nous productes i serveis.

Llegeix més: Butlletí n.º 55 - any 2018

imagen

 

Xifratge de dispositius

 

Dispositius mòbils

Hi ha molts de tipus de dispositius mòbils. Fins fa poc, a les empreses s’utilitzaven els ordinadors portàtils, però actualment gairebé tots els empleats empren telèfons intel·ligents (smartphones), per a ús tant personal com corporatiu, i també hi ha una tendència creixent en l’ús de tauletes (tablets).

Llegeix més: Butlletí n.º 54 - any 2018

imagen

 

Campanyes de programari maliciós i enginyeria social

En els darrers mesos hem detectat diverses campanyes d’atacs informàtics per infectar el vostre ordinador a fi d’aconseguir accedir-hi i xifrar les dades, amb l’objectiu d’exigir posteriorment un rescat per recuperar-les.

Llegeix més: Butlletí n.º 53 - any 2017

imagen

 

Símptomes d’una infecció maliciosa a l’ordinador

Una de les preguntes més freqüents que ens assalten en adonar-nos que l’ordinador no funciona amb normalitat és si l’equip està infectat per algun virus.

Per això a continuació us oferim una descripció dels símptomes principals que permeten detectar si l’ordinador ha estat víctima d’una infecció:

Llegeix més: Butlletí n.º 52 - any 2017

imagen

 

Com navegar de manera segura per Internet

Publicam l’edició número 51 del nostre BUTLLETÍ INFORMATIU i volem aprofitar l’avinentesa per fer referència al decàleg de seguretat publicat recentment pel Centre Criptològic Nacional (CCN-CERT) per oferir-vos una sèrie de recomanacions de seguretat per navegar de manera segura per Internet.

 

Llegeix més: Butlletí núm. 51 - any 2017